pomoc UK

Farní charita Beroun Rekordmanem roku

V loňském roce Farní charita Beroun ustanovila dva nové české rekordy. Nejvíce plyšových medvědů na jednom místě a Největší mozaika z plyšových medvědů. Jako ocenění za tyto počiny převzali zástupci berounské charity v sobotu 11.6.2016 v Pelhřimově titul Rekordman roku v kategorii Charitativní rekord.

V sobotu cestoval z Berouna do Pelhřimova i medvěd, kterého berounské charitě v den prvního rekordu přivezl a daroval pan kardinál Dominik Duka. Na jevišti méďa dostal nabídku, kterou nemohl odmítnout. Pořadatelé festivalu, Agentura Dobrý den, projevili o tohoto rekordmana zájem a ten se tak stal exponátem pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit. Do Berouna se zástupci charity vrátili bez médi, zato s dalším finančním bonusem, 3 000 Kč – tečkou za benefiční akcí s medvědy.

"Medvědi, kteří byli součástí rekordu se pomalu doprodávají v dobročinných obchodech Charity shop v Hořovicích, Zdicích a Berouně. Jejich nákup přispívá na sociální projekty organizace a každý kdo si ho pořídí, dostane k plyšovému kamarádovi i certifikát, že jde skutečně o méďu, který se účastnil obou zmiňovaných rekordů.“ říká Jitka Papežová, která za projektem s medvědy od počátku stojí.

Tříkrálová sbírka 2023

Kontakt - Ústředí organizace